Hirdetés

HelloWorld: tőlük kapod a tudást



|

Lelkes tanáraink mindent elkövetnek, hogy bemutassák a jövőben nélkülözhetetlen ismereteket.

Hirdetés

Hatalmas lendülettel zajlanak a HelloWorld tábor előkészületei, a szervezőcsapat pedig gyermeki lelkesedéssel számol vissza az augusztus 10-i rajtig. Korábban megígértük, hogy bemutatjuk azokat a pedagógusokat, akik a tábor alatt tudásuk legjavával igyekeznek hozzájárulni a jelentkezett diákok ismereteinek bővítéséhez. 

Hirdetés

Miért fontos, hogy kik mutatják be a jövőben nélkülözhetetlen ismereteket? A tanári karunk olyan fiatal pedagógusokból áll, akik jól rálátnak arra, hogy a mostani általános iskolások milyen pályákat választhatnak. Napjainkban már egyáltalán nem számít ritkább vagy különleges foglalkozásnak a programozás, amely iránt egyre nagyobb arányban érdeklődnek a lányok is. 

A táborban ott lesz többek között a Codie csapata, és természetesen a magyar fejlesztésű oktatórobot is kipróbálható lesz. Így a gyermekek saját maguk tapasztalhatják meg játékos formában azt, hogy egyetlen okostelefon segítségével milyen komplex utasításokat lehet alkotni rövid idő alatt. 

Következzen a HelloWorld tanári kara:

 

Selyem Barbara

 

Barbara az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanító szakán végzett, és már az egyetemi képzés alatti gyakorlatai során is rengeteg időt töltött gyerekek között, jelenleg pedig napközis pedagógusként minden délutánját diákjai körében tölti. A kissé maximalista Barbara mindent elkövet majd azért, hogy a velencei hét alatt a rábízott gyermekek a lehető legtöbb új ismerettel gazdagodjanak.

Albi Dániel

Dániel 2009-ben lépett a tanári pályára, azóta Káposztásmegyeren egy kéttannyelvű iskolában okítja fiatal nebulóit. A türelmes és vidám tanár bácsi rendszeresen táboroztat, a HelloWorld azonban - a rengeteg új technológiai vívmányával - még számára is tartogat kihívásokat.

Óvári Mónika

 

Mónika különösen fontosnak tartja, hogy a digitális oktatást belecsempésszük már a legkisebbek napirendjébe is, hiszen a folyamatosan megjelenő új technológiák elsajátítására a fiatalabb generáció ily módon sokkal fogékonyabbá válhat.

Mivel a táborban többek között a programozás, a robotok és a 3D-nyomtatás is a "tanterv" szerves részét képezik, oktatóink is komoly felkészítést kapnak a nevezett területeken, melyről rövidesen egy videó formájában is beszámolunk.

További információ: hello.pcworld.hu


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.