Hirdetés

Hét Oscart kapott a Gravitáció



|

Alfonso Cuarón drámája tarolt a díjkiosztón, de a legjobb filmnek járó szobrot a 12 év rabszolgaság kapta.

Hirdetés

Vasárnap éjjel átadták a 2014-es Oscar-díjakat. A Gravitáció hét aranyszobrocskát – köztük a legjobb rendezésnek járót – kapta. A legjobb filmnek a 12 év rabszolgaságát választották. Az este nem okozott különösebb meglepetést: a Alfonso Cuarón filmjét tíz, Steve McQueen-ét pedig kilenc kategóriában jelölték.

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Matthew McConaughey, a legjobb férfi mellékszereplőnek járót pedig Jared Leto kapta, mindkettejüket a Jean-Marc Vallée Mielőtt meghaltam című filmjében nyújtott alakításukért jelölték. A film egyébként a legjobb smink díját is megkapta.

Hirdetés

A Gravitáció a legjobb vizuális effekteknek, a legjobb hangvágásnak és keverésnek, a legjobb operatőrnek, a legjobb vágásnak, a legjobb filmzenének és a legjobb rendezésnek járó díjat is megkapta.

A legjobb színésznőnek a Blue Jasmine-ban nyújtott alakításáért Cate Blanchettet találták az idén az amerikai filmakadémia tagjai. A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a 12 év rabszolgaságban feltűnt Lupita Nyong'o kapta.

Spike Jonze sci-fijét, A nőt több kategóriában is jelölték, de végül csak egy szobrocskát, a legjobb eredeti forgatókönyvnek járót tudott elhozni.

A 86. Oscar-díj nyerteseinek teljes listáját itt olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.