Hirdetés

Ingyen filmek internetről



|

Kihalóban a videotékák, a tévé unalmas. Ingyenes videók és filmek után kutattunk az interneten.

Hirdetés

Az otthoni filmnézés leghosszabb, több mint két évtizedes virágzását a VHS-nek köszönheti, szalagos alapokon fejlődött ki a tékák több évtizedes gyakorlata. A DVD ehhez képest lényeges minőségjavulást és rengeteg extrát hozott, de filmes szempontból gyakorlatilag már most túlhaladottnak értékelhetjük. Felfutása, uralkodása hozzávetőlegesen egy évtizedet ölel fel és persze ma is használjuk, de az bizonyos, hogy nem kísér minket végig a 21. századon. Az is látszik, hogy a Blu-ray nem lesz képes egyöntetűen átvenni a vezető szerepet, egyre inkább az online szolgáltatás lesz a meghatározó.

VHS
VHS

 

Kalózvilág?

Senkinek sem kell magát túlzottan megerőltetnie ahhoz, hogy illegális film letöltő oldalakat találjon a keresőkben. Néhány kulcsszó és tucatszám nyomulnak az ingyenesnél ingyenesebb, agyonreklámozott és pop-up túltengésben szenvedő oldalak. Ugyan hazánkban még nem fogható perbe az, aki illegális tartalmat tölt le, csak az, aki megoszt, de meglehet, hogy ez változni fog. Igaz, hogy a kalózfilmeken nem kell kivárnunk a tucatnyi logót és a feltöltők az FBI figyelmeztető feliratával sem traktálják a nézőt úgy, mint akár a legálisan megvásárolt DVD-k esetében, de megvannak a maga veszélyei. Az pedig biztos, hogy még jól felvértezett, friss internetbiztonsági szoftverrel (vírusirtóval) is veszélyes nekivágni ezeknek a vizeknek, mert tökéletes védelem az nincs.

 

A jelenlegi trend egyértelműen a Google felpuhulása. A 15 perces limit feloldása óta elszaporodtak az ingyen film, teljes film kulcsszavakat nevükben viselő csatornák, már a YouTube-on is nézhetünk mozifilmeket. Sokszor a minőség kívánnivalókat hagy maga után és nem mondható, hogy ez – a monitor vagy sokszor laptop előtt gubbasztás – a legkényelmesebb módja a moziélvezetnek, de olcsó. Ne számítsunk azonban arra, hogy ez még jövőre is trend lesz, mi azt tippelnénk, hogy a szolgáltató ügyel a hírnevére és makulátlanságára és belátható időn belül utána jár ezeknek a feltöltőknek.

 

Legális filmek az Internetről

Nem csak a kalózoké a világ, a videomegosztó oldalakon akadnak valóban igényes videós műsorok is – sajnos zömmel nem magyarul. Azért egy kis keresgéléssel lehet találni ezt azt, még ha ezek főként speciális tartalmak is. Számítógép és legalább 1 megabites, nem forgalomkorlátos internet hozzáférés birtokában számos lehetőségünk adódik házimozizásra (vigyázat, a forgalmi korlát túllépése extra számlaösszeget eredményez, ez főleg mobil internet és olcsó ADSL csomagok esetében!). Böngészőből követhetők az internetes videotárak, csak fel kell keresnünk a weboldalt és követni a leírást. Sok esetben szükségünk lesz Flash bedolgozóra is, amit a http://www.adobe.com/hu/products/flashplayer.html oldalról tölthetünk le ingyen, ha még nem szerepelne böngészőnkben. A filmet persze így monitorról vagy a PC-hez kötött tévéről nézhetjük csak, utóbbihoz a gépen megfelelő videokimenetre és ahhoz illeszthető tévére lesz szükség.

MTV videotár
MTV videotár

Sokat szidjuk a tévéműsort és joggal, de néha-néha ott is akadnak gyöngyszemek. A tévécsatornák saját archívumai körül érdemes körülnéznünk, akkor, ha lemaradtunk egy friss műsorról. Ha érdekesek számunkra a régi filmek, rajzfilmek, akkor az MTV videotárnak örülni fogunk, itt rengeteg ingyenes és fizetős anyag is elérhető.

Az Indavideó Film sok ingyenes legális magyar gyártású tartalmat kínál. Itt a magyar filmipar remekei vonulnak fel, sok régi kedvenc mellett számos kortárs alkotást is elhelyeztek, némelyik tényleg meglepően jó. Vannak filmek, kisfilmek, dokumentumfilmek, tévéfilmek. Sokat közülük pénzért nézhettünk meg a moziban (pl. Üvegtigris), itt ezeket is újra megtekinthetjük.

Külföldi oldal az WWITV, de igen hasznos. Több ezer TV állomást listáz ki, így belenézhetünk egészen távoli vidékek tévés mindennapjaiba is. Akkor is jól jön a szolgáltatás, ha egy helyi, például vidéki városi adóra vagyunk kíváncsiak, hiszen az másutt csak így, internetes streaminggel fogható.

ingyen tv
ingyen tv

Az IngyenTV vicces videókkal, linkgyűjteménnyel no és magyar kezelőfelülettel fejeli meg a WWITV szolgáltatását. Sok esetben arra épít, de az extrák miatt érdemes megnézni és a magyar felület révén ajánlható angolul nem értő barátainknak, rokonainknak is. Készüljünk fel arra, hogy akadnak majd hibás vagy pillanatnyilag nem működő linkek és a képminőség nem minden esetben túl jó, hiszen annak kódolása, milyensége a szolgáltató tévéállomáson múlik.

netflix
netflix

Sajnos csak egy-két esetben van automatikus és okos ajánlórendszer és a kínálat sosem túláradó, itthon még hiányoznak az átfogó, külföldön sikeres online videotékák mint a Netflix vagy a Hulu.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.