Hirdetés

Ingyen WiFi lesz a moszkvai temetőkben



|

Jövőre már helyben kiguglizhatják a látogatók, kinek a sírja fölött állnak éppen.

Hirdetés

Lilya Lvovskaya, a moszkvai városi temetőket üzemeltető társaság szóvivője bejelentette, hogy 2016-ra ingyenes WiFi hálózatot építenek ki néhány létesítményben. Ezek persze nem hagyományos temetők, hanem a három legnagyobb helyi sírkert, a Novodevichy, a Troyekurovskoye és a Vagankovo. Oroszország olyan prominens személyiségei nyugszanak itt, mint például az egykori elnök, Borisz Jelcin.

Hirdetés

A gyászoló ismerősök és családtagok mellett ezekbe a temetőkbe nagy számmal érkeznek turisták is, akik a hírességek síremlékeire kíváncsiak. Az ő dolgukat könnyíthetik meg a kihelyezett WiFi hotspotok, az internetre csatlakozva ugyanis pillanatok alatt kideríthetnek minden fontos információt az őket érdeklő elhunytakról.

Lvovskaja elmondása szerint egyfajta nyitott terű múzeumot szeretnének létrehozni a temetőkből, ahol a látogatók nem csak tiszteletüket teszik a jeles orosz történelmi személyiségek előtt, hanem egyúttal ismeretekkel is gazdagodnak. Kicsit groteszk módjának tűnik ez a turizmus fellendítésének, bár kétségtelenül jobban átérzi a hangulatot az ember, ha pontosan tudja, ki volt az a Nyikolaj Vasziljevics Gogol vagy Viktor Chebrikow, akinek síremléke mellett elsétál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.