Hirdetés

Jackie Chan saját vidámparkot szeretne



|

A közkedvelt színész-harcművész a négy évtizedes karrierje során összevásárolt szuvenírjeit -köztük több száz éves szantálfa házakat - szeretné kiállítani a pekingi JC Worldben.

Hirdetés

Jackie Chan a Malaysian Times-nak nyilatkozva kijelentette: szeretne egy, saját nevét viselő vidámparkot építtetni Pekingben. A színész-harcművész feladatának érzi a kulturális értékmentést; a kilencvenes években megvásárolt tíz muzeális értékű 200-400 éves szantálfa épületet, meglehetős pénzért restauráltatta őket, most pedig szeretné alkalmas helyen kiállítani őket.

Négyet már elajándékozott, a rendkívül értékes építészeti emlékeket a Szingapúri Egyetem kapta meg. Chan a többit is adta volna, de a helyi közvélemény kikövetelte, hogy a maradék hat házikó Kínában maradjon – ezért döntött úgy, hogy saját vidámparkjában mutatja be őket.

„ Nem ismeri a procedúrát – mondta a színész a Malaysian Times riporterének. – Kíváncsi lennék, maga mihez kezdene, ha most odaadnám magának ezeket az antik házakat, hogy csináljon velük valamit.”

Hirdetés

Chan egy közel két négyzetkilométeres területen építtetné fel a JC World-öt. A vidámparkon belül öt, más-más témát körüljáró tárlatot szeretne kialakítani; a kiállítások hatvan százalékát ingyenesen látogathatnák az odalátogatók. Egyelőre nem tudni, mikor indulhat az építkezés – így persze a megnyitó időpontja is bizonytalan.

Az akciósztár az antik épületek mellett azokat a bútorokat, ékszereket, emléktárgyakat is szeretné kiállítani, amiket az elmúlt negyven évben tett utazásai során vásárolt. „Nagyon szegény családból származom, így amikor pénzhez jutottam, mindenféle dolgot összevásároltam a világban – mondta Chan. – Az összes cuccomat ki akarom állítani. Nem minden darab értékes, de mindegyiknek megvan a maga története.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.