Hirdetés

Kamerák azonosítanak a boltban



|

A Cisco szabványosítaná a biztonsági videofelvételek elemzőszoftvereit.

Hirdetés

Napjainkban rengeteg videoelemző szoftver létezik, amely a felvételen rögzített, meghatározott viselkedési mintákat és eseményeket azonosítja: így például a sorban álló vásárlók számát, hátrahagyott csomagokat és a különböző területekre belépő személyeket. Csakúgy, mint más új technológiák, e programok többsége is eltérő, és csak az adott gyártóra jellemző formátumokat használ, ami korlátozza az együttműködés lehetőségeit és a kompatibilitást. A javasolt szabvány – amely meghatározná, hogy az elemzőprogramok által miként és milyen formátumban írhatók le a metaadatok – lehetővé teszi a szélesebb körű együttműködést a különféle gyártók termékei között. Ennek eredményeként a kiskereskedő vagy egy harmadik fél egyszerűbben hozhat létre és integrálhat számos videoelemző terméket egyetlen, személyre szabott megoldásban. A számítógépes feldolgozás és a videofelvételek elemzése lehetővé teszi, hogy a kiskereskedők még hatékonyabbá tegyék kármegelőzési erőfeszítéseiket, és jobban megértsék a vásárlói viselkedést.

 

A Ciscót kiskereskedelmi vállalatok egy csoportja kérte fel egy olyan módszer kidolgozására, amely biztosítja a metaadatok következetességét, kompatibilitását és bővíthetőségét.

 

Az Egyesült Államokban működő Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség (NRF) Kiskereskedelmi Technológiai Szabványok Egyesületéhez (ARTS) benyújtott javaslat azt a módszert kívánja szabványban rögzíteni, amellyel a számítógépek a különböző elemzések céljára készített videofelvételeket és az elemzések eredményeit úgynevezett metadatok formájában eltárolják.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.