Hirdetés

Könyvkiadók is üldözik már a kalózokat



|

Bár az ACTA törvénytervezet szépen lassan elbukni látszik, ez nem jelenti azt, hogy nem folyik gőzerővel a harc a szerzői jogok megsértése ellen. Az eddig kicsit passzívabb könyvkiadók is támadásba lendültek.

Hirdetés

A Könyvkiadók Nemzetközi Szövetsége (International Publishers Association, IPA) és a Német Könyvkiadók és Könyvkereskedők Szövetsége (Börsenverein des Deutschen Buchhandels) közleményben jelezte, hogy bíróságon kérték a www.ifile.it letöltő, valamint a www.library.nu oldalak bezárását. A HENT hírlevél beszámolója szerint ezek az oldalak több mint 400 ezer kiadványt tettek illegálisan elérhetővé digitális formátumban. A magas minőségű kalóz e-könyveket ingyenesen és anonim módon tölthették le az oldalakról a kalózkodó internetezők. Az oldalak üzemeltetői reklámhelyek értékesítéséből, adományokból és prémium felhasználói fiókok előfizetői díjából tartották fenn az oldalt, amely mintegy nyolcmillió euró összegű bevételt jelentett számukra.

A müncheni bíróság 17 rendbeli eltiltó végzést adott ki, felszólítva a szolgáltatások üzemeltetőit a jogsértés abbahagyására. A Könyvkiadók Nemzetközi Szövetsége szerint ez az eredmény a kiadók abbéli elszántságát bizonyítja, hogy felszámolják a visszaéléseket, kiálljanak jogaikért, és megvédjék alkotóikat. Az IPA titkára Jens Bammel közölte, nem tolerálják, hogy az írók és kiadók munkájából mások illegálisan profitáljanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.