Hirdetés

Meghalt Lou Reed



|

A Velvet Underground egykori frontembere 71 évesen hunyt el.

Hirdetés

A Rolling Stone vasárnap jelentette, hogy 71 éves korában meghalt Lou Reed, a Velvet Underground egykori alapító-frontembere. Reed karrierje a hatvanas években kezdődött, ekkor alapította legendás zenekarát; a banda eleinte Andy Warhol társulatával, az Exploding Plastic Inevitable-lel lépett fel.

A Velvet Underground lemezei alapvető hatást gyakoroltak New York születő félben lévő punk szubkultúrájára – és a nemzetközi zenei világra általában. Különösen első, 1967-ben megjelent The Velvet Underground & Nico albumuk, amellyel Reedék „újradefiniálták a rock zene hangzását és stílusát”.

Hirdetés

Reed 1970-ben kivált a zenekarból és szólókarrierbe kezdett. Több évtizedes pályafutása során folyamatosan kísérletezett: az avantgarde „zajetűdöktől” a dallamos rockzenéig rengeteg stílust kipróbált.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a halálát; a Rolling Stone emlékeztetett, hogy idén áprilisban májátültetésen esett át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.