Hirdetés

Meghalt Tom Clancy



|

A Vadászat a Vörös Októberre, a Férfias játékok és a Végveszélyben írója 66 éves volt. Az ő regénye alapján készítették a Splinter Cell-sorozatot.

Hirdetés

Julian Boseman, a New York Times újságírója szerdán a Twitteren jelentette, hogy 66 éves korában elhunyt Tom Clancy. A világhírű bestselleríró könyveiből számos hollywoodi blockbuster és több videojáték is készült.

Clancy több tucat regényt írt, művei meghatározó hatással voltak a techno-thriller műfajára. Legismertebb hőse Jack Ryan volt; a karaktert Harrison Ford, Alec Baldwin és Ben Affleck is eljátszotta olyan filmekben, mint az 1990-es Vadászat a Vörös Októberre, az 1992-es Férfias játékok vagy a 2002-es A rettegés arénája.

Hirdetés

Regényei a videojáték-ipart is megihlették. Minden idők egyik legsikeresebb sorozata, a Splinter Cell-franchise alapjául Clancy Rainbow Six című könyve szolgált.

Az író halálhírét a kiadója is megerősítette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.