Hirdetés

Megtalálták A Jedi visszatér elveszett jeleneteit



|

A filmtörténeti ritkaságra egy, az eBayen vásárolt, harmincéves lézerlemezen bukkant rá a szerencsés gyűjtő.

Hirdetés

Nem mindennapi filmes relikviára bukkant egy amerikai gyűjtő: egy, az eBayen vásárolt, több mint harmincéves lézerlemezen megtalálta a Jedi visszatér néhány, eddig elveszettnek hitt jelenetét.

A ritka adathordozót valószínűleg a Lucasfilm EditDroid vágóberendezésének bemutatására használták: a nyolcvanas években kifejlesztett rendszer a világ egyik első digitális képszerkesztője volt.

Hirdetés

Ironikus módon George Lucas maga sosem használta az EditDroidot; a Jedi visszatér jeleneteit csak azért másolták fel a lemezre, hogy a reménybeli vásárlóknak rendezett prezentációkon demonstrálhassák, milyen jól működik a megoldás.

A lemezen a legendás Star Wars-film számos olyan jelenete megtalálható, amelyek végül nem kerültek bele a filmbe. Az új tulajdonos 699 dollárért jutott hozzá a lemezhez; a rajta található anyagokat az elmúlt napokban sorra megosztotta a Facebookon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.