Hirdetés

Merész kiadó az e-book piacon: "Nem kell másolásvédelem"



|

A World Fantasy életműdíjas Tom Doherty, a Tor Books első embere szerint nincs szükség arra, hogy megnyomorítsák olvasóik életét, ezért a kiadó mostantól nem használ elektronikus másolásvédelmet.

Hirdetés

A DRM sokak életét keseríti meg - főleg azokét, akik legálisan vesznek egy szoftvert, vagy elektronikus tartalmat -, így nem csoda, hogy jobb helyeken már jó ideje az alternatív megoldásokat keresik.

A rangos Tor Books kiadó (ahol számtalan sci-fi nagyság könyvét gondozzák) azonban példaértékű magatartással járt elől, ők ugyanis nem várnak arra, hogy mi lesz a jövő technológiája, júniustól teljesen eltörlik a DRM-védelmet rendszerükből.

Tom Doherty, aki maga is aktív író, azzal magyarázta a döntést, hogy az írók és olvasók is követelték már jó ideje ezt a lépést. "A DRM mindenki számára csak felesleges nyűg. Nem lehet egyik eszközről a másikra másolni egy megvásárolt, legális tartalmat, gyakran maguk az olvasók törték fel a védelmet emiatt. Nincs szükség ilyen korlátokra" - tette hozzá Doherty.

A kiadó persze továbbra is folytatja a harcot az illegális letöltések ellen, az ipari kalózokra pedig "vadászni fognak", ráadásul ez a lépés sok felhasználónak lehet annyira szimpatikus, hogy mostantól legálisan szerzi be olvasnivalóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.