Hirdetés

Monkey Audio – veszteségmentes zenetömörítő



|

Zenéink veszteségmentes tömörítésére használható alkalmazás rengeteg beállítási lehetőséggel.

Hirdetés

Az MP3 formátum nagy hátránya a veszteséges tömörítés, amelynek köszönhetően ha egy kicsit fülelünk, akkor könnyedén fel tudjuk ismerni az ilyen felvételeket. Akik minőségromlás nélkül szeretnék a zenéiket kisebb helyen tárolni, bátran kipróbálhatják a vicces nevű Monkey's Audiót, amely veszteségmentes tömörítést alkalmaz, azaz a végeredmény pontosan ugyanolyan lesz, mint az eredeti, csak kevesebb helyet foglal el. Gyakorlatilag úgy működik, mint egy tömörítőprogram, WAV fájlokból állítja elő saját .APE kiterjesztésű állományait. Ezekből egyrészt bármikor képes visszaállítani az eredeti WAV-ot, másrészt ezeket az állományokat az összes népszerű zenelejátszó képes fogadni és kitömörítés nélkül lejátszani. Öt lépésben megadhatjuk a tömörítés erősségét is, ez értelemszerűen a művelet végrehajtásának sebességét és a végeredmény méretet is befolyásolja.


A beállítások között megváltoztathatjuk, hogy egyszerre hány állományt tömörítsen egyszerre a program (az új változat már támogatja a többmagos processzorokat is) és hogy mi legyen az eredeti fájlokkal a műveletek elvégzése után. Bekapcsolhatjuk az automatikus ellenőrzést be és kitömörítés után és akár különféle kifejezésekkel módosíthatjuk az elkészült .APE állomány nevét is.

 

monkey_web.png

 


Elsősorban azoknak ajánljuk a teljesen ingyenes, sőt nyílt forráskódú Monkey's Audiót, akik CD-gyűjteményüket szeretnék veszteségmentesen archiválni, illetve nincsenek megelégedve az MP3 formátum által nyújtott minőséggel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.