Hirdetés

Nézettségi és letöltési rekordot döntött a Breaking Bad utolsó epizódja



|

Walter White történetének végére csak az USA-ban 10,3 millió néző és több százezer torrentező volt kíváncsi.

Hirdetés

Az AMC vasárnap éjjel mutatta be Breaking Bad című, öt évadon keresztül futó sorozatának utolsó részét. A nézettségi adatok tanúsága szerint a széria igazi „kulturális jelenséggé” vált az elmúlt hónapokban: csak az USA-ban 10,3 millió néző volt kíváncsi arra, hogyan végződnek Walter White kalandjai.

Az utolsó epizód több rekordot is megdöntött. A csatorna adatai szerint ez volt a sorozat legnézettebb része, amelyet 300 (!) százalékkal többen néztek meg, mint az előző évadzárót. „A Breaking Bad egyszerűen páratlan – írta közleményében Charlie Collier, az AMC elnöke. – Mindennek az alapja Vince Gillian volt, aki valójában csak egyetlen dolgot kért: azt, hogy a saját elképzelései szerint fejezhesse be a showt.”

Hirdetés

Az elképesztő nézettségi mutatók jól mutatják, milyen sikeres lett a sorozat az elmúlt években. Csak összehasonlításképpen: a Dexter záróepizódját „csak” 6,1 millióan nézték meg a Showtime-on; sőt, a Breaking Badnek kis híján az HBO Maffiózók című kultsorozatának rekordját is sikerült beállítania: David Chase maffiadrámájának utolsó részét 11,9 millióan látták. (Minden idők legsikeresebb sorozatfináléját egyébként az ABC Lostja produkálta Amerikában a maga 13,5 millió nézőjével.)

A készítők és a csatorna illetékesei elégedettek lehetnek; nem csoda, hogy Bryan Cranston, a sorozat főszereplője külön Twitter-bejegyzésben köszönte meg a rajongóknak a támogatást:

Kis híján a letöltések is rekordot döntöttek. A TorrentFreak adatai szerint a záróepizódot a műsor sugárzása után eltelt tizenkét óra alatt több mint 500 ezren töltötték le – ennél nagyobb érdeklődést csak a Trónok harca váltott ki a torrentezőkből, amelynek idei nyitórészét több mint egymillióan töltötték le egyetlen nap alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.