Hirdetés

Nézz a webszemembe – sötétben is!



|

A népszerű videocset űzhető jobb minőségben, ha kicsivel többet áldozunk a technikára. Webkamera Logitech módra.

Hirdetés

quickcam_.jpg

Igényes, fekete köntösbe burkolta a Logitech kimondottan a netes közönség számára készült kameráját. Kifejezetten monitorra, leginkább LCD panelek peremére termett az 1,3 megapixeles érzékelővel felszerelt kamera, de a flexibilis lábazattal noteszgépen vagy akár az íróasztalon is beállítható. Lencséje üvegből készült, a beépített védőpalásttal pedig mechanikusan is elzárkózhatunk attól, hogy képet adjunk vele csetpartnereinknek. A palást lehúzását érzékeli a készülék és a szoftver és ilyenkor egy tetszőleges állóképet ad videó helyett. Nem lesz gondunk külön mikrofonra sem, azt is tartalmazza a QuickCam Communicate Deluxe, a kép és a hang ugyanazon USB 2.0 csatlakozáson jut el a számítógépig.

 

logitechquickcammounted_.jpg

Logitech QuickCam Communicate LCD monitor tetejére állítva.

 

A webkamera viszonylatban jó minőségű érzékelő és lencse adta képet a meghajtóprogramba épített RightLight technológia optimalizálja, nagyon hatékonyan. Automatikusan igazodik az expozíció háttréfényhez, vibráló neonhoz és igen gyenge, vészfény szintű megvilágításhoz is. Utóbbit kompenzálandó automatikusan kigyullad a beépített segéd led fénye is. Nagy felbontású videót is készíthetünk és szinte teljesen elsötétített szobában is használható video-csetelésre.

 

 

logitechrightlight2_.jpg

 

Az illusztációra kattintva teljes méretben vesézhető a kamera által készített eredeti fotó. A képen a kamera végezte optimalizáció okán közepesen megvilágítottnak tűnő szoba valójában szinte teljesen sötét volt a teszt során.

 

 

A mellékelt szoftverben mimika követő video-avatarok, maszkok, effektusok és hátterek is találhatók a társalgást feldobandó. A szoftver megmarad a netes kommunikáció és szórakozás témakörénél, egyéb alkalmazási területekhez (például a szoba automatikus vagy távoli megfigyelése) nem szolgál eszközül. Képminőségben és szolgáltatásokban maximálisan kielégíti az internetes-csetes idők támasztotta igényeket a QuickCam Communicate Deluxe, így erre a célra kifejezetten ajánljuk. Egyetlen komoly problémánk vele, hogy kicsit drága.

 

 

Névjegy

 

Termék: Logitech QuickCam Communicate Deluxe

Forgalmazó: Pilot-Comp Kft.

Ár: 18 300 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/4816

 

 

 

Adatok

  • 1,3 megapixeles érzékelő
  • Beépített mikrofon
  • USB 2.0 csatlakozás
  • Üveg optika manuális fókusszal
  • Mozgókép rögzítés legfeljebb 960×720 képpont méretben
  • Beépített segédfény (led)
  • RightLight 2 képjavító és RightSound hangjavító technológiák
  • Logitech Video Effects (mimika követő avatarok, maszkok és hátterek)
  • Windows XP és Vista kompatibilitás

 

 

 

Értékelés


Logitech QuickCam Communicate Deluxe

Előny: Kiváló képminőség, flexibilis talpazat, minimális megvilágításban is használható kép

Hátrány: Drága, megfigyelésre nem kifejezetten alkalmas

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 4

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.