Hirdetés

Orbit Downloader, letöltéskezelő filmekhez



|

A FlashGet és a GetRight után új, multimédiás letöltéskezelő próbál népszerűvé válni.

Hirdetés

A bevezetőben említett két legelterjedtebb letöltéskezelő háborúja körülbelül akkor ért véget, amikor megjelentek az első klónverziók. A HiDownload, bár fizetős, a médialetöltésben jeleskedett, segítségével könnyen megszerezhettük a Real- és Windows Media-kiszolgálókon lévő filmeket és zenéket. A következő, ingyenes alternatív megoldás, a Free Download Manager is hamar elterjedt, egyszerű kezelhetőségének és kitűnő sávszélesség-használatának köszönhetően. Időközben a FlashGet is ingyenessé vált, de kérdés, hogy képes-e újra megszerezni a trónt. Ráadásul nemrég egy új trónkövetelő, a jó pár extrával felvértezett Orbit Downloader is beszállt a felhasználók kegyeiért dúló harcba.

 

 

od-orbit.jpg

 

Csak semmi felesleg!

od-getflash.jpg
Az Orbit Downloader felülete a szokásos FlashGet-utánzat: a hármas ablakfelosztást egyszerű áttekinteni. Baloldalt láthatók a kategóriák, jobboldalt a lehívott fájlok és azok tulajdonságai, valamint a letöltés állapota. Természetesen a vágólap- és böngészőfigyelés szintén a program része, tehát kiválthatjuk az Internet Explorer egyszálas letöltését. Csatlakozások szempontjából sajnos oldalanként csak maximum tíz feladatot kezelhetünk, de pozitívum, hogy egyes weboldalakra külön beállíthatjuk a letöltési szálak mennyiségét (fájlonként maximum hatvanat), tehát nem kell a kisebb helyeken kitiltások miatt félnünk. Letöltések során a ZIP-fájlokba bele is nézhetünk, ezzel elkerülve, hogy programnak álcázott vírust vagy más, nem várt dolgot töltsünk le. Letöltéskor beírhatjuk az oldalhoz szükséges belépési azonosítót, valamint jelszót, és ha más oldalon is megtalálható ugyanaz a fájl, tükörhivatkozásokat is hozzáadhatunk.

 

Pár extra szolgáltatás

od-csatlakozasok.jpg
Az Orbit egyik erőssége a sugárzott média letöltése. Támogatja a Real- és Windows Media-kiszolgálókat, de igazán a mostanában divatos Flash-videók (FLV) letöltésében láthatjuk hasznát. A kiszemelt film felett egy lebegő eszköztár jelenik meg, amelyre kattintva a program megpróbálja lekérdezni a fájl eredeti helyét, és felkínálja annak elmentését. Ha többszörös forrással találkozik, egy ablakban eldönthetjük, hogy a Flasht vagy a Flash-videót szeretnénk-e letölteni. A legtöbb videomegosztó oldal kezeléséhez külön útmutatót találunk a program weboldalán, érdemes ezeket átböngészni a könnyebb használat érdekében. Az állományletöltést segíti az Orbit saját hálózata, az Orbitnet is, amelyen a gépek közösségi módon, egymás között osztják meg a fájlokat. Akkor hasznos, ha éppen nem érhető el a kiszemelt fájl, mert ilyenkor ezen a hálózaton kezd el keresni a szoftver. A beépített időzítővel a kevésbé forgalmas időszakra állíthatjuk be a letöltést, majd a megszerzett állományt egyből ellenőrizhetjük is a megadott antivírus segítségével. Egy érdekes Windows-tuning is helyet kapott a szoftverben: a második javítócsomaggal frissített rendszereken az egyidejű kapcsolatok számát korlátozó beállítást oldhatjuk fel természetesen csak saját felelősségre!

 

Hiányosságok is akadnak a szoftverben, például a Free Download Managerben megszokott, fájltípusonkénti leválogatás itt nem lehetséges, csak egy alapértelmezett könyvtárat tudunk megadni. Sajnos a sávszélesség ideiglenes korlátozására sincs lehetőségünk, csak a teljes forgalom mértékét adhatjuk meg. Ezektől függetlenül az Orbit Downloadert elsősorban az FLV-videók letöltésére ajánlhatjuk, de másodlagos letöltéskezelőnek is jól használható.

 

Adatok

  • Többszálas mentés
  • Online médiafolyam letöltése
  • Megszakadt letöltések folytatása
  • Flashalapú média letöltése
  • Weboldal mentése
  • IE, Firefox, Maxthon és Opera támogatás
  • Ingyenes

 

Értékelés

Előny: Flash-alapú összetevők letöltése

Hátrány: nincs kategorizált mentés és sávszélesség-korlátozó séma

Teljesítmény: 75

Szolgáltatás: 85

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.