Hirdetés

Pioneer és a Sharp vegyesvállalat alakult optikai lemezes termékek előállítására



|

Főként Blu-ray eszközök fejlesztésére koncentrál majd az új cég

Hirdetés

 

Egyáltalán nem példa nélküli lépésre szánta el magát a Pioneer és a Sharp, mikor létrehozta a Pioneer Digital Design and Manufacturing Corporationt. Az új, Japánban székelő vállalat célja az, hogy a két cég együtt koncentrálhasson az optikai lemezes készülékek fejlesztésére, gyártására. Az új vállalat konkrétan optikai lemez meghajtók, felvevők és lejátszók fejlesztésével, tervezésével, előállításával és értékesítésével foglalkozik majd, tevékenységét 2009. október elsejével kezdi meg, 450 alkalmazottal.

 

A részvénytársaság tulajdonosai a Pioneer Corporation 66% és a Sharp Corporation 34% arányban, az az arány tükröződik természetesen az 5 tagú igazgatótanácsban is. A hat milliárd jen tőkével alapított cég saját előrejelzése szerint működésének első félévében már 38 milliárd jen bevételre számít.

sharp bdhp21s blu-ray lejátszó
 

Az optikai piacon láthattunk már hasonló összefonódásokat, gondoljunk a Hitachi-LG, a Toshiba-Samsung vagy a Sony-NEC (Optiarc) szövetségre. A folyamatosan szűkülő DVD író, olvasó és lejátszó kereslet nem annyira ígéretes, viszont az egybefonódásokból is érezhető, hogy a lassú ütemben növekvő Blu-ray piac kecsegtető a szórakoztató elektronikai és IT területeken érdekelt gyártók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.