Hirdetés

Terry Gilliam, Christoph Waltz és élet értelme



|

A Brazil és a 12 majom rendezőjének új filmjében Tarantino kedvenc színésze próbálja megfejteni a „nagy titkot”.

Hirdetés

Terry Gilliam, a világhírű Monthy Python csoport tagja immár második filmjében keresi a választ a valamennyiünket foglalkoztató nagy kérdésre: „Mi az élet értelme?” A Zero Theorem című mozi főszereplője Qohen, a szorongásokkal teli, kopasz számítógépzseni (a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz alakításában), aki egy olyan egyenleten dolgozik, amely minden kétséget kizáróan bizonyítaná, hogy a létezés teljesen értelmetlen.

Qohen eleinte minden idejét a Zero Theorem nevű elmélet kidolgozásának szenteli. Aztán megismerkedik a „rózsaszín hajú lánnyal” (Mélanie Thierry), és lassacskán elkezdi megérteni a „szerelem és a vágy erejét”, és azt, hogy mégiscsak lehet valami célja az életnek.

Hirdetés

A Zero Theorem a Brazilhoz és a 12 majomhoz hasonlóan magán hordozza a Gilliam védjegyévé vált különleges szín- és látványvilág jellegzetes jegyeit. A rendező a Playlistnek nyilatkozva azt mondta, új filmjének történetét „csatlakoztatott világunk” ihlette; arra keresi a választ, hogy vajon képesek vagyunk-e még függetleníteni magunkat másoktól. „Lehet, hogy a magány érdekesebb?” – tette fel a kérdést a rendező.

Gilliam filmjét már több filmfesztiválon is vetítették, de egyelőre sajnos nem tudni, mikor mutathatják be a mozikban.

Az első hivatalos trailert itt nézhetitek meg:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.