Hirdetés

Utcai Banksy-kiállítás nyílt New Yorkban



|

A legendás brit street art-művész idén a Nagy Almát stencilezi tele. A graffitikhez mobiltelefonos audiokommentárt is készített.

Hirdetés

Utcai Banksy-kiállítás nyílt kedden New Yorkban. Az ismeretlenül is világhíres brit graffitiművész és pop-art ikon a város válogatott falain mutatja be legújabb munkáit; a Better In Than Out című rendhagyó utcai tárlatot november elejéig nézhetik meg az érdeklődők. A Village Voice tudósítása szerint Banksy első, kifejezetten a kiállításra készült festménye már fel is került a Chinatown egyik házának falára.

 

Banksy egyedi audiokommentárokat is készített legújabb alkotásaihoz. A képek mellé egy-egy telefonszámot mellékel: a számokat feltárcsázva a nézelődők különféle „érdekességeket” tudhatnak meg a művekről. Például ilyeneket: „Ebben a pillanatban egy olyan képet néz, amelyet a latin »graffito« után »graffitinek« neveztek el. A graffito ugyanazt jelenti, mint a graffiti, csak »o«-val.”

A képekről készült fotókat a hozzájuk tartozó kommentárokkal együtt a művész weboldaláról is letölthetik az érdeklődő művészetbarátok.

Hirdetés

Banksy legutóbb 2011-ben, nagy sikerű filmje, az Exit Through The Gift Shop bemutatása után rendezett hasonló utcai tárlatot Los Angelesben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.