Hirdetés

Vásároljon utolsó pillanatban is okosan!



|

A válság és a családok egyéni, kis válságai miatt sokan utolsó pillanatig vártak a karácsonyi vásárlással. Azonban még ilyenkor sem árt körültekintőnek lenni!

Hirdetés

20091221-vasarlasi-tanacsado-01.jpg
Amikor eme kis összefoglaló írása közben kinéztem az ablakon, jóval több embert láttam az utcán, mint az utóbbi hetekben. Telepakolt autók, nagy bevásárlótáskák, és a szemekben az a fajta "szent kattanás", ami csak egy jelmondatot sugároz: "vásárolni, gyorsan vásárolni"...


Persze, egyértelmű, hogy a pénzszűkös időkben egyre inkább az utolsó pillanatokra csúszik a karácsonyi vásárlás, de ez még ne jelentse azt feltétlenül, hogy gyorsan becsapkodjuk a csomagtartóba az első szembe jövő számítástechnikai ajándékot, amit egy plázában vagy hasonló helyen meglátunk - még le se bontjuk a fát, rájöhetünk, hogy...

  • Nem ilyet akartunk
  • Ilyet akartunk, csak nem működik
  • Ilyet akartunk, csak nem ezt
  • Ilyesmit akartunk, de nincs hozzá minden, ami a működéshez szükséges
  • ...és még megannyi élethelyzet, aminek az a vége, hogy a karácsonyi hangulat úgy elszáll, mintha sose lett volna.


Az alábbi cikkeinket azért gyűjtöttük össze, hogy újra felhívjuk a figyelmet pár gyakori hibára, téveszmére, veszélyre a különböző termékcsoportok vásárlásával kapcsolatban, és tippeket adjunk arra, mire érdemes odafigyelni az árcédulán kívül.


Amennyiben noteszgépet vásárolnánk, megannyi bolt és webshop áll rendelkezésre. Webes felületen is rendelhetünk úgy, hogy a megvásárolt gépért személyesen megyünk el, így ez az opció is sok esetben az utolsó munkanapig lehetséges, csak figyeljünk arra, hogy a kiválasztott notebook legyen is raktáron, esetleg erősítsük meg rendelésünket egy telefonnal! Nemrég részletesen is megírtuk, hogyan vásárolhatunk notebookot webshopban. A noteszgépek típusai között is könnyű elveszni, de arról is volt cikk a PC World Online virtuális hasábjaink hogy hogyan válasszunk számunkra megfelelő noteszgépet.


20091221-vasarlasi-tanacsado-02.jpg
Természetesen sokan keresnek meglévő gép mellé valamilyen kiegészítőt, perifériát. Nekik lehet fontos az a pár vásárlási tanácsadónk, amelyben tippeket adtunk ahhoz, hogyan válasszunk fotónyomtatót, esetleg milyen egeret és billentyűzetet vegyünk, és ha a televíziót szeretnénk csinálni a gépünkből, milyen tévévevőt válasszunk.


Aki egy kicsit jobban meg szeretné bizgetni számítógépe lelkivilágát, elgondolkozhat azon, milyen memóriát válasszon, és hogyan vásároljon számítógépházat. Multimédiás érdeklődésűek elgondolkodhatnak azon is, hogy lecserélik régi videokamerájukat, nekik segítettünk, amikor összeszedtük ötleteinket arról, hogyan vehetünk jó digitális videokamerát.


Mostanában jelent meg a Windows 7 is, és természetesen mindenki próbálja a lehető legolcsóbban beszerezni. Az OEM verzió azonban tartalmaz némi korlátozásokat, ezért az új Microsoft operációs rendszer megvétele előtt érdemes átböngészni a "bolti Windows 7 és a mellékhatások" című írásunkat. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, ha mégis sikerül valami olyasmit venni, ami nem működik, vagy szimplán nem teljesen az, amire számítottunk, íme egy cikkünk, mely arról szól, mit tegyünk, ha pórul jártunk karácsonykor.


Az említett termékcsoportokon kívül még több, a témába vágó írás született a PC World Online-on, ezért kattintson bátran a vásárlási tanácsadó hírekre és cikkekre, és tájékozódjon bátran, mielőtt döntene!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.