Hirdetés

Windows Media-filmek letöltése



|

Hirdetés

A Windows Media-filmeket azért kedvelik a médiaszolgáltatók, mert lassabb adatátvitelnél is tűrhető minőséget ad. De egyes esetekben, például modemes kapcsolattal, inkább bosszúság, mintsem élvezet egy-egy film megnézése. Ilyenkor érdemesebb letölteni a számítógépre a fontosabb anyagokat, mint online megtekinteni. Első feladatunk a lejátszandó videó elérési útjának megtalálása. Általában ezt kikereshetjük a weboldal forráskódjából. Az Internet Explorer ablakában kattintsunk a Nézet menü Forrás pontjára, és keressük meg benne az alábbi kiterjesztések valamelyikét: WMV, ASF vagy WMX. Ha megtaláltuk, akkor a teljes elérési utat (például mms://video.reklam.com/tv.wmv) másoljuk ki a vágólapra.

Ezután egy olyan programra lesz szükségünk, amely képes rögzíteni a sugárzott médiát. A letöltéskezelők közül a HiDownload a legalkalmasabb e célra: előnye, hogy Real kiszolgálókról is képes letölteni, de hátránya, hogy fizetnünk kell a használatáért. Csak Windows Media-filmek rögzítésére használhatjuk az ingyenes SDP-t, amely többféle protokollon keresztül tudja felvenni a kapcsolatot a kiszolgálóval, így a letöltés biztosan sikeres lesz. Az Open feliratú gombra kattintva beilleszthetjük az előbb kimásolt útvonalat a vágólapról, majd a Go gombbal elmenthetjük a merevlemezre az állományt, és elindíthatjuk a letöltést. A kész filmet egy beépített vagy a Microsoft által készített médialejátszóval tekinthetjük meg. Több forrást a Batch gomb segítségével, egy ASX kiterjesztésű lista hozzáadásával is letölthetünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.