Hirdetés

Küszöbön az Intel P45



|

A sikert-sikerre halmozó P35 utódja már az ajtón kopogtat.

Hirdetés

Akárcsak az Intel P35, a P45 is egyaránt támogatja a DDR2 és DDR3 memóriamodulokat, bár eléképzelhető, hogy a lapkakészlet inkább az utóbbira lesz kihegyezve, mely 90 helyett immáron 65 nanométeren készül, így kevésbé fog melegedni.

 

Meglepő viszont, hogy a gyártástechnológiai előrelépés ellenére a lapka nem lett sokkal kisebb, aminek oka hogy a P45 és az integrált grafikus vezérlőt tartalmazó G45 egy ygártósoron készül, azaz semmiben sem különbözik egymástól, csupán a P45-nél kikapcsolják a "szükségtelen" funkciókat.

 

Bár kevés felhasználót érintett (és még kevesebben tudtak róla) a P35 PCI-Express hibája, ami órajel emelés hatására jelentkezett bizonyos alaplapokon -- (tuningolás következtében a PCI-Express sávszélessége x1-re állt be). Szerencsére a P45-nél már kijavították ezt a hibát, így ez a továbbiakban nem hátráltató tényező a tuningfanatikusok számára sem.

 

A termék életciklusa előreláthatólag két év, de ez még függ a Nehalem piaci szereplésétől. A P45-ös alaplapok ára gyártónként eltérő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.