Hirdetés

10 másodperc alatt feltörhető egy Mac



|

Eddig az Apple gépei voltak a Windowsos felhasználók felé a biztonság csúcsai, de egyetlen kattintás, és szertefoszlik az álom.

Hirdetés

charlie-miller.jpg

A kalózok egyre komolyabban dolgoznak azon, hogy átvehessék a teljes felügyeletet a számítógépünk felett. Azonban nemcsak a PC, de a Macintosh is pillanatok alatt rossz kezekbe kerülhet. Idén is megrendezték a PWN2OWN versenyt, amely Mac hackereknek szervezett rendezvény. Lényege, hogy egy olyan Macintosh gép felett kell átvenni a hatalmat, amelyen a legaktuálisabb, minden hibát javított rendszer és Safari böngésző van. Az idei nyertes ugyanaz, aki tavaly is vitte a prímet, Charlie Miller.


A fiatal hackernek tavaly két percébe telt, mire "magáévá tette" a gépet, idén azonban nem egészen tíz másodperc elég volt. Természetesen ehhez már előre dolgozott, így egy teljesen kész töréssel állított a versenyre, ahol egyetlen kattintással lealázta a mezőnyt. A rendkívül gyors megoldás a Safari böngésző egyik, természetesen nem publikált hibáját használta ki. Miller ezzel az egy ujjmozdulattal - amit persze a tudatlan Macintosh felhasználó követett el - ötezer dollárt, tehát több mint egymillió forintnyi összeget nyert.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.