Hirdetés

Bő 12 millió Apple eszköz azonosítóját lophatták el az FBI-tól



|

A hackerek állítólag egy Java sebezhetőséget használtak ki az akció során. (Frissítve!)

Hirdetés

Döbbenetes beszámolóval állt elő ma az AntiSec névre hallgató hackercsoport, amely állítása szerint egy FBI ügynök laptopját feltörve 12,367,232 darab Apple által gyártott eszköz egyedi azonosítóját (UDID-et, avagy Unique Device Identifiert), és a hozzájuk tartozó személyes adatokat (többek közt nevet, lakhelyet, telefonszámot) sikerült megszereznie. Történetük alátámasztására a hackerek 1 millió és 1 darab UDID-et nyilvánosságra is hoztak.


A kérdéses azonosítók kikerülése nem jelent biztonsági kockázatot az érintett felhasználók számára, sokáig az Apple közvetlenül is megengedte az eszközeire fejlesztőknek az UDID-ek lekérését, bár az utóbbi hónapokban nagy mértékben szigorodott a vállalat ezzel kapcsolatos szabályzata. Mindez sejthető módon azért történt, mert a kérdéses azonosítókkal a programozók követhették a felhasználóikat, a spekulációk szerint az FBI egyébiránt pontosan ezt tehette az ellopott listán lévő személyekkel.


A mostani eset azért is egyedi, mert a hackerek rendkívül pontos információkkal szolgáltak az akció különféle körülményeiről: maga a betörés elvileg március második hetében történt, az ellopott információk pedig a hivatal New York-i irodájában dolgozó Christopher K. Stangl különleges ügynök Dell Vostro noteszgépéről származnak.


Az AntiSec állítása szerint a Java futtatói környezet februárban (a Java 6 Update 31-ben és Java 7 Update 3-ban) kijavított AtomicReferenceArray-hez kötődő, homokozón kívüli kódfuttatást lehetővé tevő sebezhetőségét használták ki. A trükkel hozzáfértek az ügynök Asztal mappájához, ahonnan többek közt az Apple UDID-es állományt is letöltötték.


Az FBI hírünk írásának pillanatáig nem kommentálta az AntiSec történetét.


Frissítés: az FBI időközben nyilvánosságra hozott egy rövid közleményt, amely szerint jelenleg semmilyen bizonyíték sincsen arra, hogy az adatok a hivataltól származnának, vagy egyáltalán ezeknek valaha a birtokában lettek volna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.