Hirdetés

12 millióba kerül egy piros Mac Pro



|

Jótékony célra árvereznek el egy Jony Ive által kreált Mac Pro gépet.

Hirdetés

Jony Ive nem csak az iOS 7-en dolgozott gőzerővel az Apple-nél, más szoftvereket, sőt hardvereket is igyekezett szebbé varázsolni. Neki köszönhető az almás cég legújabb Macje is, amelyet jótékony célra árvereznek el a Product RED program keretében. 

Hirdetés

Egészen pontosan egy piros Mac Pro gépről van szó, amely nem kicsit ragadja meg a figyelmet. A Sotheby által hamarosan aukcióra bocsátandó Mac Pro RED-et várhatóan 40 000 és 60 000 dollár közötti összegért tudják majd eladni, ami jó esetben majdnem 13 millió forintnak felel meg. 

A Jony Ive és Marc Newson közreműködésének köszönhetően pirosra festett gép specifikációiról egyelőre nem sokat tudni, így elképzelhető, hogy csak egy alapmodellről van szó. Rossznak persze ez sem mondható, hiszen a legolcsóbb változatban egy négymagos, 3,7 GHz-es Intel Xeon E5 processzor van, két AMD FirePro D300-as GPU-val, 12 gigabájt memóriával és egy 256 gigabájtos PCIe-alapú SSD-vel. Valljuk be, az aukció jótékony céljától eltekintve a 12-13 millió azért még egy ilyen erőműért is erősen túlzó ár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.