Hirdetés

192 magos GPU jön az iPhone 6-ba



|

Az Imagination új mobil-GPU-ja valószínűleg az iPhone 6-hoz készült.

Hirdetés

A Mobile World Congress alkalmából az Imagination bemutatta a PowerVR GX6650-et, ami egy mobil-GPU. Ennek a legfőbb érdekessége az, hogy a PowerVR grafikus processzorok általában az Apple A szériás lapkáiba kerülnek bele - az A7-es processzor, ami az iPad Airben és az iPhone 5S-ben található, például a PowerVR Series 6-ot használja. 

Hirdetés

A mostani Series 6XT családba tartozó újdonság a piac jelenlegi legerősebb mobil-GPU-ja, ráadásul még az NVIDIA közelgő Tegra K1 platformját is maga mögé utasítja teljesítményben. A riválisokhoz mérten háromszoros teljesítményt ígérő GPU 192 maggal rendelkezik, így csúcsfelbontású tabletekhez és 4K-s tévékhez is ideális. 

Az Imagination alacsony fogyasztást ígér, a hatalmas teljesítmény ellenére is. Azt, hogy az Apple következő iPhone-jába és iPadjébe ez a GPU kerül, az is jelzi, hogy a két cég nemrég erősítette meg az együttműködést a mobilos grafikákkal kapcsolatos megállapodásukat illetően. Ez nem is meglepetés, ugyanis az iPhone 3GS óta a PowerVR lapkák szolgáltatják az almás grafikát. 

 

A Mobile World Congress további történései

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.