Hirdetés

2014 legjobb laptopjai



|

Mutatunk hat olyan notebookot 2014-ből, amelyek igazán figyelemreméltóak.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb kihívás az, amikor új laptopot választunk magunknak: a márkák és a specifikációk végeláthatatlan tengerében nem könnyű megtalálni a számunkra legjobbat, még az összes tesztet elolvasva sem. Vajon szép a kijelző? Sokáig bírja az akku? Elég erős a processzor?

Hirdetés

A legjobb laptop kifejezés ráadásul mindenkinek mást jelent: van akinek a külső, van akinek az erő, van akinek az üzemidő a legfontosabb. Az egyetlen dolog, ami minden esetben fontos, az a kompakt méret, illetve a nem túl nagy, mondjuk 2 kilogramm alatti tömeg. A játékosoknak pedig nem szabad elfelejteni, hogy a komoly játékhoz muszáj dedikált videokártyát is kérni. Most mutatunk hat olyan notebookot 2014-ből, amelyek igazán figyelemreméltóak. 

 

A legjobb laptop - Apple MacBook Air

Sokan nem értenének egyet  ezzel a választással (főleg a Microsoft), azonban a 13 hüvelykes MacBook Air hordozhatóságban, tömegben, anyagminőségben és teljesítményben is kimagaslóan jó. A mostani szériánál ráadásul az üzemidőre sem lehet panasz, amely egyes teszteken a 12 órát is túlszárnyalta. A kényelmes és minőségi billentyűzet és touchpad újabb ok rá, hogy ne csalódjunk benne a mindennapokban. Az egyetlen igazi hátránya a magas magyarországi indulóár. 

Indulóár: 319 990 forint

 

Etalon

 

A legjobb gamer laptop - Alienware 17 (2014)

Az Alienware 17 nem csak szép, hanem elképesztően erős is. A kifejezetten játékra tervezett notebook idén már az eddiginél is gyorsabb Core i7-es processzor, valamint GeForce GTX 880M GPU-val csábítja a tehetősebb felhasználókat. A billentyűzet fényei és a kiváló hangrendszer tovább fokozzák az élményeket. Az Alienware 17 a legjobb kombinációja a dizájnnak, a hangzásnak és a teljesítménynek. 

Indulóár: kb. 535 000 forint

 

A gamerek egyik álma

 

A legjobb windowsos laptop - Dell XPS 13

A Dell XPS 13 kétségtelenül az egyik legjobb ultrabook, és ráadásul egyike a legszebbeknek is. A 13 hüvelykes gép meglehetősen lapos, alumínium köntösben, felül pedig szénszálas ház fogad minket. A kijelző ugyan "csak" 1080p-s, azonban nagyon éles és világos. Haswell processzorral és SSD-vel a teljesítmény miatt sem kell aggódni, ráadásul körülbelül 8,5 órás üzemidőre is elég a gyári akkumulátor. Elsősorban a stílusos ultrabookot keresőknek ajánlott. 

Indulóár: kb. 472 000 forint

 

Nagyon stílusos

 

A legjobb hibrid - ASUS Transformer Book T100TAM

A piac egyik legjobb megoldása hibridfronton az ASUS Transformer Book T100TAM, amely a T100-at azzal fokozza, hogy prémium, fém köntösbe csomagolja, és gyorsabb, négymagos Intel Bay Trail processzort kínál. Ezúttal is van billentyűzetes dokkoló, ami igen jól jön gépeléskor. Az eredeti T100 ráadásul 12 óránál is többet bírt egy feltöltéssel, így valószínűleg az utódnak sem gond kihúzni egy munkanapot. 

Indulóár: kb. 129 900 forint

 

Kettő az egyben

 

A legjobb olcsó laptop - Acer Aspire E1-572

Az Acer Aspire E1-572-ből rengeteg kiadás létezik, azonban a sorozat különlegessége az, hogy igen vállalható kompromisszumot nyújt. Nem kapunk olyan prémium gépet és hosszú üzemidőt, mint a fentebbi konfigurációknál, és általában a teljesítménytől sem robban fel az asztalunk, ugyanakkor az árukhoz képest meglepően jó processzorokat és videokártyákat kínálnak ezek az Acer gépek. Ár-érték arányban kimagasló az Aspire E1-572. 

Indulóár: kb. 120 000 forint

 

Jó processzor, jó videokártya

 

A legjobb üzemidővel - Lenovo ThinkPad X240

A Lenovo manapság kimagasló eredményeket ér el a PC-s piacon, és nem véletlenül. Erre sok bizonyítéka van, ilyen a ThinkPad X240 is. A kissé ipari dizájn alatt figyelemreméltóan jó akku lapul, ami több mint 20 órát is kibír egy feltöltéssel. Ehhez ráadásul nagyszerű billentyűzet és TrackPoint stick társul, jó teljesítménnyel és opcionálisan 1080p-s kijelzővel. 

Indulóár: kb. 440 000 forint

 

Nagyon jó üzemidővel
 
 

Nektek melyik volt a legszimpatikusabb?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.