Hirdetés

3000 dollár jár a Touch ID feltöréséért



|

A hackerek mindenáron fel akarják törni az Apple ujjlenyomatos rendszerét.

Hirdetés

Hackerek egy csoportja több mint 3000 dollár gyűjtött össze arra a nemes célra, hogy odaadja az első embernek, aki sikeresen feltöri az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját, majd videóban bizonyítja is a sikerét. A kampányt a független biztonsági szakértő Nick Depetrillo indította el. A díjazás elnyerésének a feltétele az is egyébként, hogy a hack megbízható és megismételhető legyen. 

Hirdetés

Depetrillo célja egyébként nem az Apple lejáratása, hanem pontosan az, hogy megmutassa, milyen biztonságos is a Touch ID. Szerinte az emberek hiába állítják, hogy a technológia nem biztonságos, itt nem egy évekkel ezelőtti szenzorról van szó. 

A szakértő először Twitteren keresztül ajánlott fel 100 dollárt a sikeres hackelésért, viszont mivel sokan akartak csatlakozni a projekthez, ezért végül egy külön kampány indult a Touch ID feltörésére. A nyertes készpénz mellett bitcoint, borokat, whiskey-t és szexkönyvet is kap, hála a felajánlásoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.