Hirdetés

40 000 dollárt adtak Steve Jobs aláírásáért



|

Egy 1978-as jogi dokumentumra csapott le a Tristar Productions ügyvezetője.

Hirdetés

Meghökkentő, de igaz: a Tristar Productions ügyvezetője, Jeff Rosenberg 40 000 dollárt (közel 9 millió forintot) adott egy rövidke dokumentumért, amelyen Steve Jobs aláírása szerepel. A kérdéses papír egy aláírt jogi dokumentum volt, amely egy Steve Jobs és Robert Friedland közötti együttműködésről tanúskodik, 1978. augusztus 17-ről. 

Hirdetés

A nyolc oldalból álló anyagot az RR Auction árverezte el, 40 045 dollárért. Jobs és Friedland barátok voltak a főiskolán, anno együtt utaztak Indiába, illetve dolgoztak is közösen egy farmon. Az nem derült ki, hogy milyen üzletet említenek a dokumentumon, Jobs mindenesetre nem sokkal később hatalmas sikert hozott létre az Apple-lel, míg Friedland a bányaiparban lett nagymenő és milliárdos. 

Az Apple és Jobs ereklyéi az utóbbi időben meglehetősen kelendőnek és drágának bizonyulnak. Elég csak arra a májusi Apple 1-re gondolni, amit 671 400 dollárért adtak el Németországban. Ha ez nem elég, júliusban megint gazdára talált egy, 387 750 dollárért. 

 

Fotó: RR Auction

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.