Hirdetés

5700 darab iPhone-t lophatott a Foxconn volt munkatársa



|

Az ügyészek szerint eladta azokat, olyan másfél millió dollárt kaszálhatott.

Hirdetés

Sajnos minden gyárban előfordulnak kisebb-nagyobb lopások, az AsiaOne hírportál most egy utóbbi típusúról számolt be. Tajvani ügyészek szerint a Foxconn egyik volt felsővezetője nyolc kínai bűntársának segítségével összesen 5700 darab Apple iPhone 5 és iPhone 5s okostelefont lopott ki a gyártó sencseni üzeméből, majd azokat 2,2 millió dollár (~649 millió forint) értékben értékesítette. Az összegből 1,56 millió dollár, azaz olyan 460 millió forint vándorolt a zsebébe.


Hirdetés


A Tsai családnéven azonosított férfi a minőségbiztosítási részlegnél dolgozott, a készülékek hivatalosan tesztelés ürügyén jutottak ki a gyárból. Az efféle szúrópróbaszerű tesztelés rutin eljárás, a befejezése után a használt eszközök megsemmisítésre vagy újrahasznosításra kerülnek. A Foxconn belső auditja során derült ki, hogy 5700 darab iPhone esetében csak papíron történt meg a tesztelés, a férfi kínai tettestársai a kijelölt létesítmények helyett kínai piacokra szállították a gyárból kihozott okostelefonokat.



A férfi akár 10 év börtön is kaphat a megdöbbentő értékű, 2013-2014 során elkövetett lopásért. Arról nem érkezett információi, hogy indult-e eljárás Kínában a tettestársai ellen.


(Forrás: 9to5Mac | Nyitókép: Kārlis Dambrāns)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.