Hirdetés

6 dolog, amit másolhatna az új iPhone



|

Az Apple új termékei megsúghatják, milyen irányban újít majd a következő iPhone.

Hirdetés

Van, hogy egy okostelefon nem hoz igazi megújulást. Az iPhone tavaly ősszel változott meg alaposan, így ha az Apple hű marad az eddigi szokásaihoz, akkor idén csak egy "S" jelzőt kap az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus, ami rendszerint belső változtatásokat és ugyanolyan külsőt jelent.  

Hirdetés

Az új MacBook és az Apple Watch azonban számos olyan ötletet és funkciót tartalmaz, ami tökéletesen illene a következő iPhone-okhoz is. Vajon mit kapnak meg ezek közül? Összegyűjtöttünk néhányat, amit igazán másolhatna a többi almás kütyüről az új iPhone. 

 

USB-C

Az új MacBook egyetlen USB-C portja előtt nagy feladat áll: ez oldja meg a töltést, a videokimenet szerepét és az adatátvitelt is. A következő években várhatóan az összes csatlakozót erre cserélik a gyártók, legyen szó PC-ről vagy mobilról. Az iPhone-tulajdonosok szintén profitálnának ezzel a lépéssel, hiszen nagyobb fokú kompatibilitást szereznének a jelenlegi Lightning porthoz képest, miközben maradna a megfordítható és gyors csatlakozó. 

 

Vajon változik kívülről?

 

Vezeték nélküli töltés

Az Apple Watch az almás cég első terméke, amely támogatja a vezeték nélküli töltést. Minden bizonnyal a legtöbben örülnének a lehetőségnek, ha nem kellene lefekvéskor vagy lemerülés előtt a kábel végét keresgetni, csupán elég lenne az asztalra letenni az iPhone-t. Természetesen a legjobb az lenne, ha a hagyományos töltés lehetőségét is garantálnák, elvégre a vezeték nélküli megoldások jelenleg jóval lassabbak a vezetékes töltőknél. 

 

Force Touch

Az új MacBook és a frissített MacBook Pro új érintőpadot kapott, amelynél a navigációban nagy szerepe van az úgynevezett Force Touch-nak. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a tapipad érzékeli, milyen erősen nyomjuk meg, ezzel pedig új lehetőségeket ad a kezünkbe. Ugyanezt a megoldást valósították meg az Apple Watch-nál, ott az érintőpad helyett a kijelzőnél. Vajon mit lehetne kihozni mindebből az új iPhone-on? 

 

Ilyen is lehetne az iOS 9

 

OLED kijelző

A kijelzők piacán egyre jobban hódítanak az OLED panelek, méghozzá azért, mert hihetetlen feketéket, kontrasztot és színeket garantálnak. Bár az Apple Retina kijelzői (LED-es LCD-k) sem rosszak, az Apple Watch OLED-re váltása jelentheti azt is, hogy az iPhone következő generációja merőben új kijelzőt kap. 

 

Zafírüveg

A karc- és törésálló zafírüvegről rengeteget pletykáltak tavaly, de végül lemaradt az iPhone-okról. Az Apple Watch olcsóbb kiadására szintén "csak" Ion-X üveg jutott, azonban a drágább kiadásokra zafírüveg került. Vajon lesz idén prémium iPhone, ami az óra mintájára már zafírüveg bevonatot kap? 

 

Még keveset tudni az idei modellekről

 

Ultraluxus

Az iPhone igazából már most is erősen luxusterméknek számít, de a vásárlóközönségének van olyan rétege, amely ettől jóval többet akar. Számukra az Apple valódi arany kiadású készülékekkel is kedveskedhetne, illetve a rozsdamentes acél ház lehetőségét sem szabad kizárni az okosóránál látottak után. 

 

Ti mit változtatnátok a jelenlegi iPhone-okon?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.