Hirdetés

"Egy igazi látnokot vesztettünk" - Steve Jobsot gyászolják a legnagyobbak



|

Az Apple egyik alapítóját, elnökét, az IT ipar leghíresebb ikonját gyászolják a legnagyobb vezetők, köztük Barack Obama, Mark Zuckerberg, Bill Gates és Steven Spielberg.

Hirdetés

 

Az Apple főoldalán emlékezik meg a mai napon elhunyt Steve Jobsról, és a rememberingsteve@apple.com címre írva bárki részvétét fejezheti ki. Sok híresség, cégvezető, művész és politikus már pár mondatban meg is emlékezett Jobs tragikus haláláról, a Gizmodo segítségével most bemutatunk párat ezek közül, így tisztelegve az Apple vezére előtt.

A család hivatalos közleményében leírja, hogy Steve otthon hunyt el, szerettei körében, békésen távozott. „Köszönjük mindenkinek, aki imádkozott érte betegsége alatt, és hálásak vagyunk a sok támogatásért, kedves szóért, tudjuk, sokan gyászolnak most velünk” - teszik hozzá.

Ronald Wayne, az Apple társalapítója szerint Steve egy igazi egyéniség volt, aki nagyon fog hiányozni.

Barack Obama megdöbbenését fejezte ki az Apple vezér halálhíre kapcsán, hozzátéve: a világ egy igazi látnokot vesztett el. „Steve gyakran mondta, hogy minden napját úgy élte, mintha az az utolsó lenne. Ennek köszönhetjük a technológiát alapjaiban megváltoztató eredményeit, életünk átalakulását” - tette hozzá az amerikai elnök.

 

 

Bill Gates arról mesélt, hogy 30 évvel ezelőtt találkozott és dolgozott együtt Jobs-szal, barátok és egymást inspiráló versenytársak is voltak életük jelentős részében. „Nekünk, akiknek volt szerencsénk együtt dolgozni vele, mindig is nagy megtiszteltetés lesz a közös múlt. Nagyon fog hiányozni” - tette hozzá a Microsoft első embere.

Mark Zuckerberg számára Steve Jobs egy mentor és barát is volt egyben. „Köszönöm, hogy megmutattad, hogy amit építesz, az megváltoztathatja a világot” - teszi hozzá a Facebook kitalálója.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint Jobs halálhíre azért nagy tragédia, mert sikerei ellenére eddig úgy tűnt, hogy csak most indul be igazán, kreativitása pedig valódi örökség a világ számára.

Rupert Murdoch kijelentette: Steve Jobs volt generációjának legnagyobb cégvezetője.

Steven Spielberg egyenesen Thomas Edisonhoz hasonlította az Apple első emberének munkásságát, „aki a világot az emberek tenyerébe helyezte”.

John Lasseter és Ed Catmull a Pixar nevében adott ki nyilatkozatot, amelyben Jobsot egy valódi látnoknak nevezik, aki már akkor látta a fantáziát cégükben, amikor még ők maguk sem. Az ő bíztatásának köszönhetik mai sikereiket, mert ő azt mondogatta mindig: „csak csináljátok nagyszerűen”. Ezt tette ő is - minden nap.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.