Hirdetés

840 millió dollár kártérítést követelnek az Apple-től



|

Ezúttal a fogyasztóknak kellene fizetni az e-book árfixálás miatt.

Hirdetés

Denise Cote bírónő az Apple legnagyobb bánatára tavaly nyáron hosszas huzavona után kimondta, hogy a vállalat számos könyvkiadóval együtt az Amazon által diktálni kívánt 9,99 dollár helyett 12,99 dollárra fixálta az e-bookok árait. Ennek célja a kiadók részéről a profitjuk szinten tartása volt, míg az Apple így kívánt hatékonyabban harcolni Jeff Bezos vállalatával az e-bookok piacán.

Hirdetés


Az eddigi látszattal ellentétben az ügy nem ért véget, ugyanis egy New York-i ügyvédi iroda csoportos pert indított az almás vállalat ellen, hogy az térítse meg az e-bookokat magasabb áron megvásároltak számára a különbözetet. Az előző tárgyaláson bemutatott bizonyítékok alapján a felperes úgy becsüli, hogy az általa képviselt 33 állam vásárlóinak zsebéből minimum 231 millió, de inkább 280 dollárt vettek ki szükségtelenül.


Utóbbi összeget a különféle államokban perre ment fogyasztók együttes és tisztességes kompenzálása érdekében – pusztán technikai okokból – nem ártana megszorozni mondjuk hárommal, így 840 millió dollár kártérítésre számít. Hírünk írásáig az Apple nem kommentálta a keresetet.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.