Hirdetés

A freemium appok miatt büntetnék az Apple-t



|

Az olasz versenyhatóság az Apple-t, a Google-t és az Amazont vette célba.

Hirdetés

A The Wall Street Journal jelentése szerint az olasz versenyhatóság vizsgálatot indított az ingyenes letöltésnek ígért tartalmak miatt, amelyek aztán jó eséllyel félrevezethetik az embereket, lévén in-app vásárlásokra épülnek. A vizsgálat célkeresztjében az Apple, a Google és az Amazon van. 

Hirdetés

Az olaszok szerint nem csak azt nem tudják a felhasználók, valójában mibe kerül, ha játszani akarnak, hanem azt sem, hogyan korlátozhatják vagy tilthatják le az appon belüli vásárlást. Érdekesség, hogy ebben a témában rengeteg támadás érte már a szülők részéről az Apple-t, amely az FTC-vel januárban a pórul járt szülők 32 millió dolláros kártérítéséről egyezett meg. 

Az Apple azóta több biztonsági kódot is kér az appokon belüli vásárláskor, illetve több értesítést is küld a vétel előtt. Az appok adatlapján és a toplistákon is külön jelzik, ha egy cím in-app vásárlásokat tartalmaz. 

Ha a versenyhatóság hibásnak találja valamiben az Apple-t, akkor akár 5 millió eurós bírságot is kiszabhatnak rájuk. 2011-ben és 2012-ben már megbüntették őket 1,2 millió dollárra és 260 000 dollárra, az AppleCare politikája miatt. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.