Hirdetés

A Google szerint a Facebook az internet szabadságának ellensége



|

Nem csak a politikai cenzúra, de a zárt üzleti érdekek is kárt okozhatnak Sergey Brin szerint.

Hirdetés

Az Internet szabad – vagy mégsem? Bizonyára más erről a véleménye egy hazai, egy amerikai vagy egy kínai vagy iráni internet felhasználónak. Azt tudjuk, hogy a politika a legerőteljesebb szabadságot korlátozó erő nem csak a társadalmi életben, de ma már az interneten is. Vannak azonban, akik nem csak az elvek, elvtársak miatt aggódnak, hanem a zárt üzleti megoldások, a szigorúan üzleti elvű kód- és adatkezelés korlátozó hatására is rámutatnak.

 

 

A Google-alapító Sergey Brin a The Guradiannak adott interjújában kijelentette: véleménye szerint három fő tényező – a Facebook, az Apple és a szólásszabadságot korlátozni igyekvő kormányok – fenyegetik leginkább a szabad internetet. A Computerworld cikke részletesen ismerteti Brin érveit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.