Hirdetés

A japánok szinte csak iPhone-t vesznek



|

Októberben az eladott okostelefonok 76 százaléka iPhone volt Japánban.

Hirdetés

Azt eddig is tudtuk, hogy az Apple számára Japán bizonyul a legkedvezőbb piacnak: egy év alatt 30 százalékkal emelkedtek a régióban az eladásaik, miközben 15 százalékkal magasabb haszonkulccsal dolgoznak, mint máshol. Szeptemberben már az okostelefon-piac 34 százalékát kebelezték be Japánban, ez az arány pedig most még tovább emelkedett.

Hirdetés

A Kantar World Panel elemzői szerint októberben a japánok rengeteg iPhone-t vettek: az összes eladott okostelefon 76 százaléka iPhone volt. Természetesen ebbe az iPhone 5S és az iPhone 5C is beletartozik, de ez még így is óriási rekord az Apple számára.

Az elmúlt hónapok remekül szemléltetik az almás cég sikerét Japánban: míg augusztusban csak a szektor 14 százaléka tartozott hozzájuk, addig két hónappal később már elképesztő 76 százalékkal vezetik a régiót.  Ez persze nagyban az érdeme az NTT DoCoMonak is: a legnagyobb japán szolgáltató az új okostelefonok eladásainak a 61 százalékáért felelős, és egy ideje nagyon jól jönnek ki az Apple-lel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.