Hirdetés

A kutyának sem kell az iPhone 5C?



|

Az utolsó negyedévben is gyenge lesz a kereslet az olcsóbb almás telefon iránt.

Hirdetés

Amikor az Apple-lel kapcsolatban az elemzők olcsó okostelefont emlegettek, mindenki azt hitte, hogy végre néptelefon lesz az iPhone-ból, és kedvező összegért lehet műanyag iPhone 5C-t venni. A műanyag stimmel, és valóban olcsóbb az iPhone 5S-nél, de még így is erősen prémium maradt: gyakorlatilag iPhone 5, műanyag házzal, drágán. 

Hirdetés

A magas ár miatt az iPhone 5C nem is lett olyan nagy siker, mint azt az Apple remélte, sőt. Hivatalos adatok ugyan még most sincsenek, de azt már tudjuk, hogy valószínűleg elég rosszul alakulnak a kisebbik modell eladásai. A szakértők szerint az év hátralévő részében sem lesz változás

A TrendForce elemzői úgy gondolják, hogy az idei negyedik negyedévben az iPhone 5C az összes iPhone-eladás maximum 24 százalékát teheti ki, szemben az iPhone 5S 70 százalékos arányával. Az idei harmadik negyedév szerintük 33,8 millió eladott almás telefont hozhatott, aminek több mint a fele volt a két új modell közül valamelyik. Miközben az Apple állítólag csökkentette az iPhone 5C termelését - és a modell eladásainak az előrejelzését 11 millióval -, a TrendForce összesítésben 46 millió eladott iPhone-t (éves szinten 2,2 százalékos plusz) vár az év utolsó hónapjaiban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.