Hirdetés

A Lenovo maga mögé utasíthatja az Apple-t



|

A minden-egyben típusú számítógépek piacán jelenleg az Apple az elsőszámú gyártó, várhatóan azonban már nem sokáig.

Hirdetés

A minden-egyben típusú számítógépek piacán jelenleg az Apple az elsőszámú gyártó, várhatóan azonban már nem sokáig. A Digitimes Research előrejelzései szerint 2012-ben leszorítja a cupertinói vállalatot az első helyről a Lenovo.

 

Az Apple elsősorban olyan felhasználóknak árul termékeket, akik tudnak félretenni, ha pénzügyekről van szó. A minden-egyben gépek kompakt mivolta pedig vonzó ennek a célcsoportnak, hiszen nem kell "bajlódni" egy asztali PC-vel.

 

 

 

 

A fenti ok miatt remek eladások produkál az iMac Amerikában, míg a többi PC-gyártó nem tud hasonló eredményt felmutatni, Windows ide vagy oda. Az iMac jelenleg a 30 százalékát teszi ki a minden-egyben típusú gépeknek. Ez a szektor azonban kevesebb mint 10 százalékát adja a teljes PC-iparnak.

 

2012-ben várhatóan az Apple részesedése 24,1 százalékra esik, miközben a Lenovóé 25 százalékra emelkedik. A Lenovo sokkal szélesebb termékpalettát kínál, és többféle árkategóriát is. Ilyen tekintetben az Apple úgymond korlátozott lehetőségeket biztosít. Továbbá több jel is arra utal, hogy az Apple elsősorban a mobileszközökre fókuszál, úgy mint a MacBookok és iPadek.

 

Az eddigiek tekintetében nem várható, hogy a minden-egyben gépek piacán agresszív taktikát folytasson az Apple, ellentétben a Lenovo politikájával. Az iMac hardveres oldalról legutóbb 2009-ben esett át jelentősebb frissítésen. A minden-egyben szektor a jóslatok szerint összességében növekedik majd a jövő évben.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.