Hirdetés

A lépéseinket is számolja az iOS 8



|

Sok érdekességgel jelent meg az iOS 8 harmadik bétája, amelyben a Health app is fejlődött.

Hirdetés

Tegnap vált elérhetővé a fejlesztők számára az iOS 8 harmadik bétája, amely számos újítást tartogatott. Az egyik legérdekesebb a Health app frissítése volt, amely az új mobil operációs rendszerben már hozzáfér a készülékek M7-es processzorához is. Ennek köszönhetően valós időben képes követni a mozgásunkat, tehát többek között a megtett lépéseink számát is. 

Hirdetés

Az újabb eszközökben már van M7-es társprocesszor, így az iPhone 5S mellett az iPad Airben és a retinás iPad miniben is megtalálható. Az új Health app ennek az adait használva már képes kiírni a felhasználó által megtett lépéseket a Steps rész alatt. 

 

 

Az M7-es lapkát meglehetősen sokan dicsérték már (köztük a Nike is), ugyanakkor ez az első alkalom, hogy az adatokat közvetlenül az Apple Health appjában is hasznosíthatjuk. Ezzel egyszerre a Health app működését tekintve is ez az első dolog, amire használni lehet. 

Természetesen más extrák is lesznek, amelyek közül az egyik most beépített a koffeinfogyasztást számolja. A szekcióban megnézhetjük, mennyi koffeint fogyasztottunk egy adott napon, illetve jó eséllyel harmadik féltől származó appok adatait is integrálhatjuk (mint például a Jawbone UP Coffee-ban rögzítetteket). 

 

 

Az iOS 8 őszi megjelenésére várhatóan rengeteg készülékgyártó és appfejlesztő épít majd a HealthKitre, aminek hála az Apple Health szolgáltatása kiteljesedhet, és egy jól áttekinthető platformot kínálhat minden egészségünkkel, sportolásunkkal kapcsolatos adat áttekintésére. Minden bizonnyal ehhez az Apple-nek is lesz még egy-két szava, főleg, hogy az iWatch várhatóan szintén szorosan kapcsolódik majd az egészség témakörhöz. Ha a Health tényleg annyi mindent mér a jövőben, amennyit jelenleg várnak tőle, akkor akár komoly változásokat is elindíthat az egészségügyben. 

Az iOS 8 további frissítései között ott van a mindent tárolni képes iCloud Drive, amely már bekapcsolható a Beállításokban, hogy ha úgy döntünk, többet akarunk az ingyenes iCloudnál. Szintén kapott bekapcsológombot a Handoff funkció, amely a zavartalan eszközváltást teszi lehetővé iOS és OS X rendszerek és eszközök között. 

 

 

Frissült továbbá az Időjárás app, lettek új háttérképek és QuickType billentyűzet is bekapcsolható. Az App Analytics képes megosztani a fejlesztőkkel az alkalmazások összeomlásának adatait, megtarthatóak lettek a hang- és videoüzenetek az Üzenetekben, apróbb változtatások vannak a Fotókban és az amerikai T-Mobile-előfizetők már használhatják a Wi-Fi-alapú telefonhívást is. 

A harmadik féltől származó billentyűzetek már mozgathatják a kurzor pozícióját, illetve a Find My Friends app képes a barátlistát rátenni egy iCloud-fiókra. 

Az iOS 8 már most rengeteg apró újítást tartalmaz, de várhatóan ezekből még több lesz szeptemberig, a végső megjelenésig. Addig is az újabb béták 2-3 hetente várhatóak, amelyek persze a stabilitást és a teljesítményt tekintve is javulást ígérnek majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.