Hirdetés

A mai okostelefonok két legnagyobb hibája



|

A mai készülékeknek van két komoly hibája, amelyeket a hozzájuk vásárolt tokok is bizonyítanak.

Hirdetés

Hiába kap egy okostelefon prémium anyagokból összerakott minőségi házat, ha arra ráhúzunk egy műanyag vagy szilikon tokot. Sokan úgy gondolják, hogy az effajta tokok fém házra húzása pontosan olyan, mint amikor egy vadi új kanapét egyből leterítenek, vagy huzatot tesznek az új autó üléseire. 

Hirdetés

Sajnos tényként kell kezelni, hogy a csúcskategóriás telefonok hiába néznek ki nagyszerűen, gyakran van szükségük egy kiegészítőre, amely megvédi őket a mindennapos megpróbáltatásoktól az emberi kezekben. A bebújtatós és a bumper jellegű tokok piacát is ez a szükség tartja fenn.

 

Nem elég strapabíróak

Elég körbenézni a vonaton vagy egy kávézóban, és az emberek többségének biztos, hogy valamilyen tok lesz a telefonján. Vannak persze magabiztos emberek, akik ilyenek nélkül, problémamentesen használják az eszközeiket, de mások nem feltétlen ilyen szerencsések - aminek a vége megrepedt kijelző is lehet egy óvatlan pillanatban. 

 

Bárkivel megtörténhet

 

Az autóinkon vannak lökhárítók, de az okostelefonok nem ilyen filozófia szerint készülnek - a legtöbben viszont tesznek rájuk hasonlót, akár kijelzővédő fóliával is. Míg egy 10-15 éves mobiltelefon gond nélkül bírta a zuhanást a betonra, addig ez ma egy nagyon ijesztő forgatókönyv. A biztosításokért a legtöbben nem szeretnének kiadni felesleges pluszt, ami érthető. Viszont még ha egyben is marad a képernyő egy zuhanás után, a minőségi fém keret általában behorpad, megsérül. Ezzel vagy együtt élünk, vagy eltakarjuk egy tokkal. 

Léteznek ugyan ütésálló telefonok, de sok esetben ez alig jelent nagyobb védelmet annál, amit a sima modellek kapnak. Vajon mire számíthatunk a jövőben? A zafírüveg bukása után elképzelhető, hogy siker lesz a Project Phire Gorilla Glass?

 

Gyenge üzemidő

Egy prémium okostelefontól kimagasló üzemidőt várnánk, amit a gyakorlatban csak nagyon ritkán kapunk meg. Vannak ugyan dicséretes kivételek (a Galaxy Note 4 és az iPhone 6 Plus is jól bírja a nagyok közül), de nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy délután már konnektor után kell kutassanak a lemerült akku miatt. 

Gyakran megemlítjük, hogy az üzemidő nem tartja a lépést a többi funkció és tulajdonság fejlődésével, ami a szupergyors processzorok, csúcsfelbontású kijelzők és multitasking mellett fájó pont. 

 

Ez minden, csak nem lapos és trendi

 

Készüléktől függően, de általában gondolni kell arra, hogyan használunk valamit. Néhány trükkel és némi odafigyeléssel egészen hatékonyan lehet alakítani az eszközök energiafelhasználását. Aki viszont nem tud lemondani az állandó streamingről, játékról és fotózásról, annak nem marad sok választása. 

Ilyen helyzetben vagy van a közelben konnektor, vagy veszünk egy powerbanket, esetleg egy tokot, ami beépített akkuval rendelkezik - és gyakran megduplázza az üzemidőt. A Mophie neve elismert ebben a kategóriában, de megkérik az árát prémium tokként - ráadásul az effajta kiegészítőkkel már biztosan nem lesz lapos és trendi a telefonunk. 

 

Szerintetek mikor jutunk el oda, hogy a prémium okostelefonok strapabíróbbak lesznek, és hosszabb napokig is kibírják egy feltöltéssel? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.