Hirdetés

A Microsoft nyomdokába lépett az Apple



|

A macOS Sierra is automatikusan letöltődik a számítógépekre.

Hirdetés

Bő egy évvel ezelőtt meglehetősen negatív visszhangot váltott ki a Microsoft lépése, hogy a Windows 7 és Windows 8.1 rendszerű számítógépekre az ingyenes frissítést végző alkalmazással automatikusan letöltötte a Windows 10 telepítőkészletét. Ez elsősorban a lassú, vagy éppen forgalmi limites netkapcsolatot használók számára volt bosszantó, esetenként költséges.


Hirdetés


Az Apple-nek nagyon megtetszett a taktika: mint kiderült, a nemrég kiadott legújabb macOS Sierra is magától letöltődik, már amennyiben be van kapcsolva az automatikus frissítési szolgáltatás. Korábban a Sierrához hasonló nagy frissítések letöltését külön kellett jóváhagyni az Apple számítógépein.



Sajnos a Sierrából valamilyen oknál fogva egyelőre nem kérők nem tehetnek túlságosan sokat, ugyanis az automatikus frissítésletöltés kikapcsolása esetén a szokásos biztonsági javításokat sem fogja keresni a Mac OS X 10.11.5 vagy 10.11.6 rendszerük, ami biztonsági problémát jelent. Az Apple szerint a frissítő csak akkor nem tölti le automatikusan a Sierrát, ha kevés szabad tárhely van a számítógép háttértárán.


(Forrás: WCCFTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.