Hirdetés

A Pegatronhoz látogattak az Apple orvosai



|

A szakértők szerint sem a munkakörülmények okozták a 15 éves fiú halálát.

Hirdetés

Az utóbbi napokban elég nagy botrány kerekedett annak a 15 éves fiúnak a halálából, aki egy lopott személyazonosító segítségével idősebbnek álcázta magát, és a törvény által megengedettnél jóval többet robotolt a Pegatron egyik gyárában. A tüdőgyulladásban elhunyt fiúval kapcsolatban a Pegatron azt mondta, nem a munkakörülmények miatt következett be a tragédia. Az Apple mint azóta kiderült, saját orvosszakértőket küldött a Sanghajban található gyárba. 

Hirdetés

A cupertinói vállalat orvosai szerint tényleg nem volt köze az egyébként erősen kritizálható munkakörülményeknek a fiú halálához. A szakértők szerint a tüdőgyulladás semmilyen formában nem hozható kapcsolatba a gyárüzemmel, bár hozzátették, hogy tisztában vannak vele, ez az elhunyt családjának nem sok vigaszt jelent. 

Az utóbbi évek során az Apple gyakorlatilag szünet nélkül igyekszik lemosni a kínai partnerek által ejtett foltokat a nevéről. A botrányos munkakörülmények, visszaélések és üzemi balesetek minden szempontból megengedhetetlenek, ezért az Apple mindent megtesz a helyzet javítása érdekében a partnereinél. Ennek érdekében egy külön csapatot állítottak fel, amelynek a feladata a Pegatronnál való helyzet kivizsgálása és a szigorú követelmények, előírások betartatása.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.