Hirdetés

A régi Mercedesekben is lesz Apple CarPlay



|

A Mercedes a meglévő autóiba is beépítené az Apple CarPlay rendszerét.

Hirdetés

A Mercedes-Benz a legújabb hírek szerint már azon is dolgozik, hogy a meglévő autóiba beépítse az Apple új CarPlay rendszerét. A gyártó jelenleg olyan megoldásokat keres, amelyek keretében utólag is beépíthető lenne a CarPlay a korábbi modellekbe. Azt pontosan nem tudni, hogy erre a gyakorlatban mikor kerülhet sor. 

Hirdetés

Az sem tiszta, hogy miként építenék be a CarPlayt az előző autóikba. Egy lehetőség a BlackBerry sok autóban használt QNX operációs rendszere, amellyel a CarPlay is kompatibilis. A másik az Apple AirPlay, amely képes tükrözni az iPhone kijelzőjét és funkcióit az autóra. Az utóbbiakhoz sorolandó a Siri mellett az Apple Maps, a GPS, az üzenetek és a telefonhívások is. 

Az, hogy a gyártók a korábbi autóikhoz elérhetővé teszik-e a CarPlayt, minden esetben a vállalatok döntése lesz. Jelenleg a CarPlay használatához Lightning csatlakozóval összekötött Apple hardverre van szükség, ugyanakkor a Volvo azon munkálkodik, hogy a kapcsolat Wi-Fi-vel is működjön. A legnagyobb támogatók között ott van még a Ferrari, a kisebb partnerek sorában pedig többen között a Honda, a Ford, a General Motors és a Jaguar is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.