Hirdetés

A Samsung felvásárolná a Siri fejlesztőjét



|

A Samsung állítólag komolyan érdeklődik a Nuance iránt.

Hirdetés

A Nuance az a cég, amely az Apple virtuális asszisztensének, a Sirinek a hátterében álló technológiát fejlesztette ki. Állítólag a vállalat megbeszéléseket folytat a Samsunggal egy lehetséges felvásárlásról, legalábbis így értesült a The Wall Street Journal. Egyelőre nem tudni, hogy a tárgyalások milyen szakaszban tartanak. 

Hirdetés

A Nuance leginkább a beszédfelismeréséről és a diktálást felismerő szoftveréről ismert, ami a Dragon NaturallySpeakinget is jelenti egyben. A leghíresebb együttműködésük az Apple-lel történt, aminek hála megalkották a Siri alapjait. Sokáig egyébként mindezt titokban tartották, tavaly azonban kiderült, hogy valóban a Nuance technológiájának hála működik a Siri. 

Azt persze nem tudni, hogy egy felvásárlás miként hatna az Apple-lel való kapcsolatukra, és, hogy az almás cégnek új alapokat kellene-e keresnie a Siri bizonyos funkcióihoz. Tavaly voltak jelentések, amelyek szerint az Apple már készült ennek az eshetőségére, és így egy speciális fejlesztőcsapatot állított össze a Sirihez. 

Az iOS 8 Sirije egyébként már hangaktiválásra is működik, és a Shazamot is beépítetten kezeli. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.