Hirdetés

A Samsung főnöke többet keres Tim Cooknál



|

J.K. Shin több pénzt vitt haza, mint Tim Cook, az Apple ügyvezetője.

Hirdetés

A legújabb számadatok alapján a Samsung mobilos üzletágának vezetője, J.K. Shin, több pénzt vitt haza 2013-ban, mint Tim Cook, az Apple vezére. Shin egészen pontosan 5,8 millió dollárnak örülhetett tavaly - Cook összehasonlításképp 4,25 millió dollárt tett zsebre. 

Hirdetés

A Samsung nem beszélt arról, hogy mi illette meg a fizetés nélkül munkálkodó J.Y. Lee alelnököt és fiát, ugyanakkor elárulta, hogy a komponensekkel foglalkozó divíziót vezető Kwon Oh-hyun 6,77 milliárd wont kapott, míg a fogyasztói elektronikai ágazatot vezető Yoon Boo-keun 5,09 milliárdot. 

Ezek az információk természetesen nem véletlenül kerültek a nyilvánosság elé. A Dél-Koreában végbement szabályozások módosítását a pénzügyekre felügyelő hatóságok intézték, és köteleztek minden kilistázott céget arra, hogy hozzák nyilvánosságra az évente 500 millió wonnál többet kereső ügyvezetők adatait. A döntést azóta sokan kritizálták, ugyanis a mamutcégek vezetőiről így semmi nem derült ki, lévén ők nem ügyvezetői pozíciót foglalnak el. 

 

Fotó: phandroid.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.