Hirdetés

A Sharpon keresztül szabotálná az Apple a Samsungot



|

Visszavenné a kijelzőgyárát az Apple-től a Sharp, az almás cég viszont feltételeket szab.

Hirdetés

Nem néz nyugodt hetek elé az Apple és a Sharp, amelyek az utóbbi cég egyik gyárán és annak eszközein vesztek össze. A japán Nikkei úgy tudja, hogy a Sharp szeretné visszavásárolni az Apple-től az anno még az almás cég által megfinanszírozott gyártóeszközöket, legalábbis ami a Kameyama egyes gyárüzemét illeti. 

Hirdetés

A Sharp egyik ügyvezetője a múlt hónapban árulta el, hogy a konkrét gyárüzemben kizárólag az Apple-nek gyártanak, jelenleg 90 százalék fölötti kihasználtsággal, kizárólag az iPhone 6 számára. A Sharp 30 milliárd jent (majd 300 millió dollárt) ajánlott az Apple-nek az eszközökért. 

A japánok ajánlatának a hátterében az áll, hogy szeretnének függetlenedni az Apple-től, és utat nyitni a kínai gyártók előtt is. Az Apple azonban komoly korlátot fektetett le a Sharp előtt: meg akarják nekik tiltani, hogy bármit is eladjanak a Samsungnak, az ágazat egyik legnagyobb szereplőjének. 

A Sharp eközben igyekszik népszerűsíteni az IGZO LCD paneleket is, amelyek bár energiahatékonyak, úgy tudni, az Apple számára eddig nem voltak eléggé minőségi darabok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.