Hirdetés

A teljes PC-piac 19,5 százaléka az Apple-é



|

Ez az arány persze leginkább a különböző iPadeknek köszönhető.

Hirdetés

A Canalys 2013 negyedik negyedévét vizsgáló elemzése szerint az Apple igen meghatározó szerepű vállalatként vezette a teljes PC-s piacot, ami az eladásokat illeti. A három hónapos időszakban leszállított 30,9 millió Mac és iPad 19,5 százalékos részesedésre volt elég az összesített kategóriában. 

Hirdetés

Az Apple eladásainak a 84,3 százaléka tabletekből állt össze, ami 26 millió iPadet jelentett. Az iPad Air és a retinás iPad mini az elemzők számításai alapján egy év alatt 27,4 százalékról 34,1 százalékra hizlalta az Apple részesedését a tabletpiacon

A szakértők szerint a továbbra is sokasodó, egyre olcsóbb androidos táblagépek 2014-ben már sokkal nagyobb fenyegetést jelenthetnek az Apple számára. Az összevont PC-s piac egyébként a táblák iránti óriási érdeklődés miatt végül a tavalyi utolsó negyedévben 17,9 százalékkal bővült. Ez a tabletek éves, 65,2 százalékos keresletnövekedéséből és a PC-k 6,9 százalékos keresletcsökkenéséből állt össze. A teljes PC-s piac 48,3 százalékát már táblagépek teszik ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.