Hirdetés

A zenés appok gyilkolásába kezdett az Apple



|

Kikerül az App Store-ból, ami külső oldalakról teszi lehetővé zenék letöltését.

Hirdetés

A MacRumors beszámolója szerint az Apple az olyan appok tisztogatásába kezdett, amelyek lehetővé teszik a zenék letöltését harmadik féltől származó oldalakon keresztül. Korábban rengeteg appot dobott ki az App Store, amelyek például a Soundcloudon és a YouTube-on keresztül voltak képesek beszerezni nekünk a zenéket; most azonban többségében csak streamelésre alkalmas programok jönnek elő a megfelelő kifejezésekre. 

Hirdetés

Az effajta húzás kicsit sem lenne szokatlan az Apple-től, elvégre több témában is tisztogattak már az App Store-ban. Bár a fejlesztőkre szigorú szabályok vonatkoznak, időnként mégis szükségessé válik a takarítás. Valószínűleg jelen esetben az sem tetszik az Apple-nek, hogy ezek az appok valamilyen szinten az iTunes babérjaira törnek. 

Az iTunes Radio hamarosan még nagyobb prioritást élvezhet, főleg a Beats 3 milliárd dolláros felvásárlása után. Könnyen lehet, hogy a mostani hajtóvadászat hátterében egy hamarosan érkező külön app áll. Néhány fejlesztő a történtekkel kapcsolatban még arról is beszámolt, hogy az Apple megkérte őket a zeneletöltési opciók törlésére az alkalmazásaikból. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.