Hirdetés

Akár 4K-s kijelző is kerülhet a 13 colos iPadbe?



|

Még mindig elég hihetetlen, hogy ekkora táblagépen dolgozna az Apple.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben számos pletyka érkezett, melyek szerint az Apple jövő tavasszal kibővítheti a meglévő iPad Mini és iPad Air tabletes kínálatát egy talán „Pro” utótagú modellel, amelybe elvileg 12,9 colos érintőkijelző kerülhet. Összehasonlítási alapul a normál méretű almás táblában 9,7 colos, míg a Miniben 7,9 colos panel teszi a dolgát.

Hirdetés


Az éppen legfrissebb értesülések szerint a jókora modellbe 2K vagy 4K felbontású érintőkijelző kerülhet, az Apple állítólag mindkét megjelenítővel teszteli a konstrukciót. A jobb választásnak az alacsonyabb felbontású tűnik, hiszen ekkora felületen még a fantasztikus képminőségre való törekvés esetén sincs szükség 4K-ra, jó eséllyel csak fecsérelnék vele a GPU és akkumulátor erőforrásait. Jelen esetben a „2K-s kijelző” konkrét felbontása jó kérdés, lévén ezen általános kifejezés olyan panelekre utal, amelyek vízszintes felbontása 2000 képpont környékén van, mindazonáltal a legvalószínűbb a 2048×1536 pixel.


Természetesen a 13 colos iPadről szóló pletykákat érdemes erős fenntartásokkal kezelni, hiszen az Apple korábbi filozófiája alapján a táblagépek esetén a kijelzőátló arany középútja 10 col környékén van – bár aztán mégis csak sikerült valahogy piacra dobniuk a durván 8 colos iPad Minit.


(Forrás: PadNews, PhoneArena | Illusztráció: MacRumors)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.