Hirdetés

Alaposan megemeli az iPhone 6 árát az Apple



|

Állítólag 100 dollárral emelkedik az új iPhone vételára.

Hirdetés

Korábban már emlegettek olyan rémhíreket, amelyek szerint az Apple nem, hogy csökkentené az új iPhone vételárát, hanem egyenesen meg akarja azt emelni. A legújabb jelentések alapján a cupertinói cég már tárgyal a mobilszolgáltatókkal arról, hogy az iPhone 6-ért az eddiginél 100 dollárral nagyobb összeget fizessenek

Hirdetés

Természetesen a szolgáltatók nem rajongtak az ötletért. A Jefferies egyik elemzője, Peter Misek szerint ugyanakkor az Apple könnyedén meghúzhatja az áremelést, ugyanis erre az évre már nem várható több igazán komoly, korszakalkotó okostelefon. Felmerül persze a kérdés, hogy mikor eleve nagy fenyegetést jelent a sok olcsó készülék, akkor miért tenne ilyet az Apple? 

Misek azt mondja, a szolgáltatók is felismerték, hogy valószínűleg idén már csak az iPhone 6 lesz az egyetlen igazán csúcskategóriás okostelefon, ha pedig nem kínálnák, előfizetőket vesztenének. A 100 dolláros extra terhet állítólag kettéosztanák: a fele a telekomcégeknek, a fele a fogyasztóknak jutna. Rossz esetben Európában euróban kell gondolkodni. 

Vannak, akik szerint könnyen visszafelé sülhet el az Apple áremelése. Mivel sokan már nem szívesen kötelezik el magukat hosszú évekre a szolgáltatóknál, ezért a teljes árat kell megfizessék, akkor pedig inkább olcsó készüléket választanak. Ehhez persze a rivális gyártóknak rohamléptekben kell majd reagálnia a drága iPhone 6-ra. 

 

Fotó: MacRumors

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.