Hirdetés

Angry Birds néven lop Bitcoint a maces trójai



|

Már olyan népszerű appoknak álcázva is lopja a Bitcoint egy korábbi trójai, mint az Angry Birds.

Hirdetés

Korábban a SecureMac egy olyan trójait fedezett fel, amely egy Bitcoinnal kapcsolatos szoftverbe beépülve lopja a digitális valutát a felhasználóktól. Az ESET most azt jelentette, hogy az OSX/CoinThief.A már népszerű appoknak álcázva magát is lopkodja a pénzt a gyanútlan emberektől. 

Hirdetés

Az eredetileg egy nyílt forráskódú szoftverben, a GitHubon feltűnt kártevő gyorsan továbbterjeszkedett több bitcoinos alkalmazásba is, majd mostanra olyan programok crackelt változatainak is álcázza magát, mint az Angry Birds, a BBEdit, a Delicious Library vagy a Pixelmator. 

Az OSX/CoinThief.A a böngészőnkbe is települ, innen tudja eltulajdonítani a bitcoinos tárcákhoz tartozó belépési adatokat. Mivel a fejlesztő ezeket megkapja, így gyorsan cselekedhet. A kártevő leginkább a maces felhasználókat támadja, főként Amerikában. A szakértők az illegális szoftverek kerülését ajánlják - a fejlesztők weboldalán és a Mac App Store-on keresztül biztonságban leszünk a digitális pénzt lopkodó trójaitól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.